31.1.13

Coelho: Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014 - Διαδηλώσεις κατά του ΔΝΤ στην Πορτογ

Η συρρίκνωση της πορτογαλικής οικονομίας το 2013 θα είναι μικρότερη από την προηγούμενη χρονιά, δήλωσε την Τετάρτη ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Pedro Passos Coelho, λέγοντας ότι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014.

"Όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 οι πορτογαλική οικονομία θα ανακάμψει όσον αφορά την ανάπτυξη και ότι κατά τη διάρκεια του 2013 θα υπάρξει μια αλλαγή πορείας στην υφεσιακή τάση" δήλωσε ο κ. Coelho.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ανέφερε ακόμα ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2013 καλύπτονται από το πρόγραμμα διάσωσης και τις πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων, ενώ πρόσθεσε ότι είναι κοντά στην πλήρη επιστροφή στις αγορές.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/754805/ArticleNewsWorld.aspx

Με συνθήματα «Έξω, έξω, η πείνα, η φτώχεια και το ΔΝΤ» δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από το κτιρίο που στεγάζει στελέχη του Ταμείου στη Λισσαβόνα. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την «απάνθρωπη πολιτική της τρόικας», που επιβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης του 2011.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στην Πορτογαλία σε αντάλλαγμα για τη χρηματοπιστωτική βοήθεια ύψους 78 δισ. ευρώ που της χορηγήθηκε τον Μάιο του 2011.

Το Σάββατο πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Λισαβόνα δάσκαλοι, οι οποίοι αντιδρούν στις μειώσεις στον τομέα της εκπαίδευσης που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η Πορτογαλία βυθίζεται στην ύφεση για τρίτη συνεχή χρονιά με την ανεργία να φτάνει το 16,3%.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/754984/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: