29.1.13

Αυστρία: Αναβάθμισε το outlook σε stable η Standard & Poor΄s, διατηρεί το ΑΑ-

Η Standard & Poor’s Ratings Services αναβάθμισε το outlook για την Αυστρία σε «σταθερό» από «αρνητικό», δηλώνοντας πως αναμένει η οικονομία της χώρας να ανταπεξέλθει καλά στις αρνητικές επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους. Ακόμη, ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑ-.

Η Standard & Poor’s πρόσθεσε πως αναμένει η κυβέρνηση της Αυστρίας να ακολουθήσει μια αυστηρότερη δημοσιονομική πορεία και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως αυτά υπογραμμίζοντας στα οικονομικά σχέδια.

Επίσης, τονίζει πως η αξιολόγηση της χώρας υποστηρίζεται από τη σταθερή κυβέρνηση και τις προβλέψιμες οικονομικές πολιτικές, καθώς και από την πλούσια και ανταγωνιστική οικονομία.

Μετά την ανακοίνωση της S&P η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως η χώρα της βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά στη διαχείριση των δημοσιονομικών της.

«Έχουμε ξεπεράσει την κρίση καλύτερα από άλλους και δημοσιονομικές πολιτικές μας, ειδικά το σύμφωνο μεταρρυθμίσεων, δείχνουν αποτελέσματα,» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Fekter.

«Η αναβάθμιση του outlook επιβεβαιώνει τις πολιτικές της Αυστρίας και δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο,» καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1718616

No comments: