7.1.13

Πέτρος Δούκας: Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους

Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Όπως γράφει ο κ. Δούκας όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία.

«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ).

»Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία
» γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία θα «ξετριφτούν», θα «μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή», θα «έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες».

«Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)» αναφέρει.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=491691

4 comments:

BETTY said...

Δωρεάν εργασία για άνεργους!!!! που το σκαρφίστηκε πάλι αυτό? σαν σχιζοφρενικό ακούγεται εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω που δεν μπορούμε να το δούμε, π.χ. όπως ο "πνιγμένος που από τα μαλλιά πιάνεται", και ο άνεργος ίσως να σκεφτεί ας δουλέψω χωρίς αμοιβή, ίσως λίγο φαγητό και αν τους αρέσω μπορεί να μου δώσουν και κάτι... φρικτό!

geokalp said...


ενώ ακούγεται πολύ περίεργα, η πρόταση του Δούκα κρύβει μια μεγάλη αλήθεια: το μέγεθος του προβλήματος

επιπλέον, εστιάζει - υπονοώντας περισσότερο όμως - στην δυσάρεστη κατάσταση που προκαλεί η απραξία στον άνεργο

τέλος, όλο αυτό που περιγράφει συνέβη στη δεκαετία του '30 στις ΗΠΑ αλλά υπήρχε εργοδότης - το κράτος - και υπήρχε και αμοιβή
δυστυχώς, η ελλάς και η ισπανία είναι οι χώρες πιο κοντά στην κατάσταση της αμερικάνικης μεγάλης ύφεσης καθώς η ανεργία αγγίζει τα τότε επίπεδα του 25%

akakios said...

και στην Ουγγαρία πήγε ο "γίγαντας" Viktor Orban να κάνει το ίδιο με στρατόπεδα εργασίας ανέργων και αναγκάστηκε να το σταματήσει το "project" αυτό μετά από πιέσεις της ΕΕ.

καλά ο κύριος Δούκας τόσο ανενημέρωτος είναι για το τι συμβαίνει στον κόσμο?

geokalp said...


τι περίμενες;
να είναι updated?