9.1.13

Θα στήσουν τέσσερις κάλπες στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται να στηθούν όχι μία ούτε δυο... αλλά τέσσερις κάλπες, προκειμένου να παραπεμφθούν οι υπαίτιοι σε προανακριτική.
Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ - ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν κοινή πρόταση για παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει από την διαδικασία τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να μην αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και πληγεί η κυβερνητική συνοχή. Συνεπώς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονίζουν τα πυρά τους εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αφού θεωρείται... αδύναμος κρίκος στην όλη υπόθεση ενώ γίνονται προσπάθειες να μπει στο κάδρο και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του παραπέμπει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε προανακριτική, ενώ η Χρυσή Αυγή ακολουθώντας κοινή γραμμή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες παραπέμπει τον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαίρεσε τον Γιώργο Παπανδρέου από την πρότασή του για Προκαταρκτική επιτροπή για μικροκομματικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την αναζήτηση της αλήθειας και την πολιτική βούληση να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε συναντηθεί και με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, από τον οποίο απέσπασε το ναι στην πρόταση για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

http://www.sofokleousin.gr/archives/120858.html

No comments: