27.9.08

Στην JPMorgan η Washington Mutual

Στην JPMorgan καταλήγει, με συνοπτικές διαδικασίες, η Washington Mutual (WaMu) έναντι του ποσού του 1,9 δισ. δολ. ύστερα από την απόφαση των ομοσπονδιακών αρχών να προχωρήσουν στη διακοπή της λειτουργίας της, στη μεγαλύτερη κατάρρευση τράπεζας στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως χαρακτηρίζεται.

Επικεφαλής των ομοσπονδιακών αρχών ανέφεραν πως η WaMu, η οποία διαθέτει ποσό περίπου 900 δισ. δολ. σε καταθέσεις, θα λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή.

Στην ιστοσελίδα της η JP Morgan αναφέρει ότι η εξαγορά συμπεριλαμβάνει όλες τις καταθέσεις, τα πάγια και κάποιες υποχρεώσεις της WaMu. Ωστόσο δεν ανέλαβε την εξόφληση των μη διασφαλισμένων χρεών και άλλων δανείων μειωμένης ασφάλειας του ταμιευτηρίου.

Παράλληλα, η JP Morgan αναμένει ότι το προ φόρων κόστος της συγχώνευσης θα ανέλθει στα 1,5 δισ. δολάρια, ωστόσο εκτιμά ότι η εξαγορά της WaMu θα αποφέρει περισσότερα από 50 σεντς στα ανά μετοχή κέρδη της το 2009, ενώ θα συμβάλει στην εξοικονόμηση κόστους ύψους 1,5 δισ. δολαρίων έως το 2010.

Ο τραπεζικός κολοσσός σχεδιάζει να προχωρήσει σε μετατροπές στους τομείς κατανωλωτικής τραπεζικής, στεγαστικού δανεισμού και πιστωτικών καρτών της WaMu στα επόμενα δύο χρόνια. Η προσθήκη των υποκαστημάτων της WaMu στο δίκτυο της JP Morgan θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών στις ΗΠΑ, με 5.400 υποκαταστήματα σε 23 πολιτείες.

Εξάλλου, η JPMorgan η οποία απέκτησε το Μάρτιο την Bear Stearns ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην πώληση κοινών μετοχών ύψους 8 δισ. δολ. με στόχο την άντληση κεφαλαίων.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=583599

No comments: