17.2.10

Ανοιχτές τελικά οι Εφορίες λόγω... νομικών κωλυμάτων

Η επίκληση νομικών θεμάτων για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι είναι αυτή που ικανοποίησε ένα ακόμα αίτημα των εφοριακών και τους οδήγησε στην αναστολή των σημερινών απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Πληροφορίες του Capital Tax αναφέρουν ότι έγινε τελικά δεκτό από τον Γ. Παπακωνσταντίνου το αίτημα των εργαζόμενων στις εφορίες να μην συμπεριληφθούν τα έξοδα κίνησης που λαμβάνουν στο συνολικό εισόδημα και να φορολογηθούν κατά αυτό τον τρόπο στην κλίμακα.

Η πλευρά των εφοριακών σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είχε παρουσιάσει νομικά επιχειρήματα με βάση τα οποία δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτή η αλλαγή στο καθεστώς αυτών των εξόδων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το θέμα εξετάστηκε και από τις νομικές υπηρεσίες και τους συμβούλους του ΥΠΟΙΚ που κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Έτσι φαίνεται ότι γίνεται τελικά δεκτό το αίτημα των εφοριακών να διατηρήσουν το καθεστώς φορολόγησης των εξόδων κίνησης που λαμβάνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο αίτημα του συγκεκριμένου κλάδου που γίνεται δεκτό μέσω της…νομικής οδού.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η οριζόντια μείωση κατά 10% των επιδομάτων σε όλο το δημόσιο τομέα (και όχι κλιμακωτά από 5%-25% που ήταν το αρχικό σχέδιο), κάτι το οποίο ζητούσαν και οι εκπρόσωποι των εφοριακών ώστε να μη μειωθούν τα επιδόματα τους περισσότερο από το 10% αφού η κλιμακωτή μείωση θα έπληττε τα υψηλά επιδόματα τα οποία λαμβάνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Μετά από όλα αυτά, η ομοσπονδία των εφοριακών αποφάσισε χθες να αναστείλει τις κινητοποιήσεις τις και έτσι οι εφορίες λειτουργούν σήμερα κανονικά.

http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=909577

No comments: