17.2.10

BNP Paribas για Ε.Ε.: "Τα λόγια δεν κοστίζουν"

Στα επίπεδα των 320 δισεκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να φτάσει το κόστος ενδεχόμενης απόφασης της Ε.Ε. να «διασώσει» τις Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, εκτιμά με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της BNP Paribas στο Λονδίνο, Paul Mortimer-Lee.

«Για να έχει κάποιες πιθανότητες επιτυχίας, ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας πρέπει να συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα και τους πιο πιθανούς υποψηφίους», ανέφερε ο Mortimer-Lee, «και πρέπει να είναι μεγάλο».

«Το μέγεθος μετράει όταν επιχειρείς να αποθαρρύνεις τους κερδοσκόπους και να καθησυχάσεις του ήδη ανήσυχους κατόχους ομολόγων», είπε χαρακτηριστικά.

Ως μέτρο για τους υπολογισμούς του, ο Mortimer-Lee βασίστηκε στο 20% του ΑΕΠ των χωρών, με κριτήριο πρόσφατα «πακέτα» στήριξης που παρείχε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι η στήριξη της Ε.Ε. προς την περιφέρεια μέχρι στιγμής παραμένει κατά βάση σε πολιτικό επίπεδο», σχολιάζει ο ίδιος και προσθέτει πως «τα λόγια δεν κοστίζουν. Ένα πιθανό σχέδιο διάσωσης όμως, θα κοστίσει».
http://www.capital.gr/News.asp?id=909624

No comments: