4.2.10

Έκθεση-ντροπή για Ελλάδα με σφραγίδα D.Bank

«Χρεοκοπημένη χώρα» αποκαλεί την Ελλάδα έκθεση με τη «βαριά» σφραγίδα της Deutsche Bank, μέσω της οποίας η Eυρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορείται εμμέσως για… «ευπιστία».

Το συγκεκριμένο «ραπόρτο» που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά FOREX, περιλαμβάνει σωρεία βαρύτατων χαρακτηρισμών για τη χώρα μας (χαρακτηρίζει δε την προσπάθεια που θα πρέπει να επιχειρήσει η χώρα μας ως «το ελληνικό όνειρο ενός… θαύματος» (!) και εμφανίζεται τουλάχιστον τυπικά να έχει «εκπονηθεί» για λογαριασμό της Deutsche Bank από την γερμανική εταιρία αναλύσεων Cognitrend που κατά δήλωση της ειδικεύεται στo “behavioral finance».

Σημειωτέον δε ότι η Deutsche Bank ήταν ένας από τους αναδόχους στην τελευταία έκδοση ελληνικών ομολόγων, ωστόσο η υποτιθέμενη πρακτική των «σινικών τειχών» ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα του ίδιου οίκου, δεν εμποδίζει την παράλληλη κυκλοφορία «ραπόρτων» που ελάχιστα απέχουν από τα όρια του λιβελογραφήματος.

Πιο αναλυτικά στη δισέλιδη έκθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκε την δέσμευση της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα κάτω του 3% έως το 2012, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα.

Κάποιοι σχολιαστές αναρωτιούνται πώς μπορεί η Κομισιόν να είναι τόσο εύπιστη, δεδομένου ότι το έλλειμμα πλησιάζει το 13%, αλλά εμείς το βλέπουμε ως μια ακόμη απόδειξη επικείμενης διάσωσης.

Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι ολόκληρο λεφούσι, οπότε η επιβολή μέτρων λιτότητας είναι, θεωρητικά, εύκολη. Όμως τι θα γίνει εάν η αστυνομία κατέβει στους δρόμους μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές;

Επιπλέον, ο ναυτιλιακός κλάδος βρίσκεται ακόμη εκτός της ελληνικής φορολογικής βάσης και μια επαναφορά του εντός θα οδηγούσε αδιαμφισβήτητα σε σημαντική μείωση του ελλείμματος, εάν δεν υπήρχαν αυτές οι «περίεργες» (Byzantine) συμφωνίες που τον έχουν γλιτώσει από τη φορολόγηση μέχρι τώρα.

Πάρα ταύτα, η Κομισιόν υπόσχεται να συνεχίσει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και περιμένει να λάβει τις λεπτομέρειες εκτέλεσης του εφετινού προϋπολογισμού το Μάρτιο. Πώς ακριβώς θα ασκήσει πιέσεις η Κομισιόν σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Απειλώντας την με πρόστιμα μη συμμόρφωσης;

Εναλλακτικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί στο ΔΝΤ για διάσωση. Βλέποντας ότι θα πρέπει να καταθέσει τα όπλα ούτως ή άλλως, το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι, ποιον αφέντη διαλέγει να υπηρετήσει (!)

Σημειώθηκε ένα μίνι ράλι στο ευρώ μετά την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «σφράγισε» (στο πρωτότυπο χρησιμοποιείται η απαξιωτική έκφραση rubber-stamped) το ελληνικό όνειρο ενός …θαύματος, αλλά το ευρώ παραμένει αδύναμο, με την επόμενη στήριξη στα 1,381 δολάρια.

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/567834/Article.aspx

__________________
Όταν έγραφα διάφορα περί κερδοσκόπων ίσως φαινόμουν γραφικός...
Τώρα;
Με αυτά που γράφουν στα ρηπόρτς τους, φαίνομαι ακόμα γραφικός;
Το παιχνίδι είναι για χοντρά πορτοφόλια και οι μικροί απλά δεν έχουν ιδέα τι φύλλο έχουν αυτοί...
Και βέβαια η θεωρία του ντόμινο συνεχίζεται κυρίως με τη Πορτογαλία και από τα λίγα που έριξα μια ματιά έχουν βάλει στο μάτι και άλλες μεγαλύτερες οικονομίες...

6 comments:

Greek Rider said...

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αυτά που λένε τα πιστεύουν; Και ότι η Ελλάδα είναι έτσι όπως την περιγράφουν; Με εξαίρεση αυτό που λένε για τους αστυνομικούς.

Από την άλλη μεριά έχω την εντύπωση ότι σιγά, σιγά, όλα αυτά λειτουργούν - το ξέρεις καλά - ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Νομίζω θα ήταν πιο χρήσιμο να δούμε από τώρα τι θα γίνει έτσι όπως πάμε. Δηλαδή ποιες τράπεζες/ζα θα είναι η πρώτη που θα χτυπηθεί, ποια έχει μικρότερη ρευστότητα γιατί ενδεχομένως δεν έκανε ΑΜΚ και λήγουν φέτος αναλογικά τα πιο πολλά ομόλογα κτλ

geokalp said...

οι μεγάλες θα ευνοηθούν, οι μικρές θα διαλυθούν πολύ εύκολα

geokalp said...

αλλά νομίζω ότι καλύτερα θα είναι να πάρουμε μερικά σιδερικά

geokalp said...

και σπόρους!

geokalp said...

από τη Τρίτη το βράδυ είμαι σε δίλλημμα:
η ομάδα του ΓΑΠ είναι καταδικασμένη να πετύχει
ή
οι τρέϊντερες δεν έχουν ιδέα μέχρι που μπορούν να φτάσουν

grsail said...

(ανάρτησή μου που έγινε σχόλιο ή το ανάποδο ... ποιός νοιάζεται any way ... )

Σε διάφορα «άρθρα» του διεθνούς (δυτικοευρωπαϊκού φυσικά) τύπου είδα το «χρεοκοπημένη χώρα» και το «Deutsche Bank» κλπ και κάτι έπαθα !

Σκέφτηκα την πλήρη καταστροφή της βιομηχανικής μας υποδομής της έρμης χώρας μου το 1945 από τους βομβαρδισμούς της Αθήνας και του Πειραιά από τον κατάπτυστο και φαταούλα λαό του «ηνωμένου βασιλείου» (sic), … τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς συν-πατριώτες μου από τις «φωτισμένες» πρωτοβουλίες του τρίτου Ράιχ και σκέφτηκα ότι …

… τις πάνες
… τους αξονικούς τομογράφους
… τα μικροσκόπια
… τα τηλεσκόπια
… τους spectrum analyzers
… τα οδοντιατρικά εργαλεία
… τα αυτοκίνητα
… τους τόρνους
… τις φρέζες
… τις τεχνητές μεταλλικές αρθρώσεις
… τις βίδες
… τους διαδρόμους γυμναστικής
… τα προφυλακτικά
… τα περίστροφα
… τα χάπια αυτοκτονίας
… τα τραίνα
… τα αεροπλάνα
… ακόμη και τα ποδήλατα !
… κλπ κλπ

είμαστε καταδικασμένοι να τα αγοράζουμε ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ από την Γερμανία, την Γαλλία, την Ελβετία κλπ κλπ (και φυσικά από την αιμοσταγή USA) διότι με χίλια δύο τερτίπια δεν μας επέτρεψαν να αναπτύξουμε επιτόπια Βιομηχανία !

Σαν να μην έφτανε αυτό οι ανήθικοι φαταούλες σαλτιμπάγκοι της πολιτισμένης (sic) Δύσης, μας υποχρεώνουν με πολιτικά κόλπα και εκβιασμούς να ξοδεύουμε περίπου ΔΩΔΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ (!)

Και ρωτάω αγαπητοί συν-πολίτες και συν-πατριώτες :

Πώς να μην χρωστάμε ρε !

ξανά …

Πώς να μην χρωστάμε ρεεεεεε !

Και ποια είναι η πολιτική και ΗΘΙΚΗ αλληλεγγύη εντός του γιαλαντζί μορφώματος που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση ;;;

Is anybody out there with an answer?

An answer?

… please ?