1.3.10

Lagarde: Η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα

Την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα έχει με τις αγορές για την αναχρηματοδότηση του χρέους της, εξέφρασε η υπ. Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Christine Lagarde.

Σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο, η κ. Lagarde επεσήμανε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, χρησιμοποιώντας μέτρα τα οποία έχουμε, ήδη, εξετάσει. Υπάρχει, επίσης, μία σειρά προτάσεων που μπορούν να εφαρμοστούν. Μπορεί να περιλαμβάνουν «χρήση» κάποιων ιδιωτών ή συνδυασμό ιδιωτών και δημοσίου».

Ουσιαστικά η κ. Lagarde, όπως τονίζουν και οι «Financial Times», ξεκαθαρίζει ότι η Γαλλία είναι πρόθυμη να στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών στη νέα έκδοση 10ετούς ομολόγου που αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τους «F.T.», οι γαλλικές ιδιωτικές τράπεζες δεν εμφανίζονται και τόσο πρόθυμες να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, αλλά η γαλλική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρατική Caisse des Deopots και να εκδώσει μέσω αυτής εγγυήσεις για τα ελληνικά ομόλογα. Ανάλογη κίνηση αναμένεται να πράξει –εάν κριθεί απαραίτητο- και η Γερμανία μέσω της κρατικής τράπεζας KfW.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/571085/Article.aspx

No comments: