10.3.10

Αύξηση του πληθωρισμού «βλέπει» η Αlpha Bank - Αιχμές για τις κινητοποιήσεις

Περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού ως αποτέλεσμα των πρόσθετων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση προβλέπουν αναλυτές της Alpha Bank [ACBr.AT] Σχετικά άρθρα . Επίσης, εκτιμούν πως το κόστος δανεισμού θα μειωθεί αν η κυβέρνηση δεν παρεμποδιστεί στην εφαρμογή των μέτρων με τις κινητοποιήσεις.

Πιο αναλυτικά, οι αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν αύξηση του πληθωρισμού στο 3,1% τον Μάρτιο του 2010 και στο 3,5% τον Απρίλιο του 2010, ενώ ο μέσος πληθωρισμός το 2010 εκτιμάται τώρα στο 3,1% από 1,2% το 2009 και 4,2% το 2008.

Με τα μέτρα, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας, φαίνεται να αποκαθίσταται σταδιακά η πιστοληπτική δυνατότητα του Ελληνικού δημοσίου και γι' αυτό κατάφερε να δανειστεί 5 δις. ευρώ με πολύ υψηλό, όμως, κόστος δανεισμού. Το κόστος δανεισμού θα μειωθεί σημαντικά στη συνέχεια αν δεν παρεμποδιστεί η κυβέρνηση στην εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε με τη μέθοδο των κινητοποιήσεων των ίδιων ομάδων συμφερόντων που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, προσθέτουν.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1788170

No comments: