10.3.10

Reuters: Χωρίς δυναμική η παγκόσμια ανάκαμψη

Τροχοπέδη στην ανάκαμψη των οικονομικών του ανεπτυγμένου κόσμου θα αποτελέσει το τρέχον έτος η σαφής έλλειψη δυναμικής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του Reuters.

Προς τα κάτω αναπροσάρμοσαν τις προβλέψεις τους οι 250 αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη για το 2010 στις ΗΠΑ, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν οι εκτιμήσεις για την ανάκαμψη στη Βρετανία και την Ιαπωνία, σε σύγκριση με την έρευνα Φεβρουαρίου.

Οι προβλέψεις για την ανάκαμψη έχουν βελτιωθεί σταδιακά σε σύγκριση με το περασμένο έτος, κυρίως λόγω του ράλι στην αγορά μετοχών. Ωστόσο, τα τελευταία ανάμικτα οικονομικά αποτελέσματα έχουν σκιάσει την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να προβλέπουν αναβολή της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη.

«Βασική παράμετρος της προοπτικής της οικονομίας είναι ο πληθωρισμός», εξηγεί ο Ήθαν Χάρις, επικεφαλής της Β. Αμερικής στην Bank of America Securities-Merrill Lynch. «Επιτρέπει στην Fed να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την έρευνα Μαρτίου, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να ξεπεράσει τις υπόλοιπες οικονομίες του G7 σημειώνοντας ανάπτυξη 2,9% το 2010 σε ετήσια βάση, χάρη στις καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας και τις εταιρικές δαπάνες.

Για την Ιαπωνία, οι οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση 1,6% το τρέχον έτος, ενώ για την ευρωζώνη και τη Βρετανία αναμένουν αύξηση 1,2%, έναντι 1,3% που είχαν προβλέψει τον Φεβρουάριο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1788150

______________

Διαφορετική χροιά από ένα προηγούμενο. Που είναι η αλήθεια;

No comments: