25.3.10

Tι χάλασε τη Wall Street σήμερα;

Τι ήταν αυτό που την κράτησε σχεδόν στα ίδια ενώ κέρδιζε πάνω από 1% νωρίτερα;

Ας δούμε τι λένε εγχώριοι δημοσιογράφοι:
[1]: Σταθεροποιητικό κλείσιμο στη Wall Street, με την άνοδο του δολαρίου να περιορίζει τα αρχικά σημαντικά κέρδη, και τους επενδυτές να αποτιμούν τις θετικές εξελίξεις στο μακροοικονομικό μέτωπο αλλά και για Ελλάδα.

Παρά την αρχική ενίσχυση του ευρώ εντός της ημέρας, το δολάριο τελικώς ανέκαμψε, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί σε νέα χαμηλά 10 μηνών, στο 1,3269 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, οι ειδήσεις από Βρυξέλλες (περί μηχανισμούς βοήθειας της χώρας και οι δηλώσεις Τρισέ σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα) αλλά και Ντουμπάι, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε "ένεση" ρευστότητας 9,5 δισ. δολαρίων στην Dubai World και τη Nakheel ενισχύουν τη διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές, κάτι που αποτυπώθηκε στις αγορές. Στο ευνοϊκό κλίμα συνέβαλαν και οι δηλώσεις του αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη, Ben Bernanke, ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα μηδενικά επίπεδα για κάποιο διάστημα ώστε να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Επίσης, η μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ κατά 14.000 στις 442.000 την προηγούμενη εβδομάδα ισχυροποιεί το σενάριο διατηρήσιμης ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Σημαντική ώθηση για τους τίτλους της Best Buy και της Qualcomm μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που υπερέβησαν τις προσδοκίες.

[2]:Συνεδρίαση για νεύρα αποδείχθηκε η σημερινή στην Wall Street καθώς το τελευταίο μισάωρο των συναλλαγών οι δείκτες διέγραψαν τα κέρδη τους γυρνώντας σε αρνητικό πρόσημο, με εξαίρεση τον Dow Jones, ο οποίος ωστόσο έκλεισε με οριακή άνοδο έχοντας φτάσει νωρίτερα στις 10.955 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, η άνοδος ξεπέρασε το 1%, έπειτα και από τις διαβεβαιώσεις από τον Bernanke για τη διατήρηση των επιτοκίων, καθώς όμως άρχισαν να δημοσιοποιούνται τα σχέδια για την Ελλάδα και τις δηλώσεις Trichet με τις οποίες εξέφρασε την αντίθεσή του στη εμπλοκή του ΔΝΤ, το δολάριο ανέκαμψε έναντι του ευρώ, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικό πρόσημο έπειτα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του υπουργείου Απασχόλησης, για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, οι οποίες υποχώρησαν κατά 14.000 στις 442.000, διαψεύδοντας τους οικονομολόγους οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν κάνει εκτιμήσεις για μείωση των αιτήσεων κατά 7.000.

Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική!

U.S. stocks ended flat on Thursday, dropping off earlier highs as a weak U.S. bond auction and global debt concerns continued to weigh on investor sentiment.

Indexes advanced for most of the session, with the Dow and S&P hitting fresh 18-month highs, but their gains mostly disappeared after the auction of seven-year notes and comments from European Central Bank President Jean-Claude Trichet on issues surrounding Greece's sovereign debt.

http://finance.yahoo.com/news/Wall-Street-finishes-flat-rb-1715981761.html?x=0&.v=15

Το χρέος συνεχίζει να έχει πρόβλημα!

No comments: