17.8.10

Γ. Σταρκ: ταχύτερη ανάπτυξη μέσω των μεταρρυθμίσεων

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης εμφανίζεται σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ Σταρκ.

Σύμφωνα με το άρθρο του, οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμόσει τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης θα οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάπτυξη. Εξηγεί πως οι αγορές δεν έχουν ακόμα κατανοήσει τη φύση αυτών των μεταρρυθμίσεων, αλλά μπερδεύουν τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση με τη δημοσιονομική λιτότητα.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι μεταρρυθμίσεις να μην αποτελέσουν μια μεμονωμένη πράξη αλλά μια θεμελιώδη αλλαγή δημοσιονομικής στρατηγικής – μια στρατηγική που θα δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα τώρα και στο μέλλον» αναφέρει μεταξύ άλλων το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στο άρθρο του.

Οι επισημάνσεις του κ. Σταρκ έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες που έχουν διατυπωθεί την τελευταία περίοδο από πολλούς αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σχετικά με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης και την επιφυλακτικότητα που διατηρούν οι αγορές για τη Ζώνη του Ευρώ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_17/08/2010_411563

No comments: