18.8.10

Geithner: Η στεγαστική αγορά εξακολουθεί να χρειάζεται κρατική στήριξη

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να έχει ρόλο στην εγγύηση των στεγαστικών δανείων ωστόσο πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε το σύστημα που θα σχεδιαστεί να μην καταρρεύσει όπως η Fannie Mae και η Freddie Mac, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, ο Geithner, μιλώντας σε συνέδριο για τη στεγαστική αγορά, τόνισε πως χωρίς την κρατική στήριξη οι μελλοντικές υφέσεις θα είναι πιο επώδυνες καθώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια να στηρίξει τον ενυπόθηκο δανεισμό σε επαρκή κλίμακα.

“Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις τιμές σε μεγαλύτερη πτώση,” σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. “Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι πολιτικοί είναι να διασφαλιστεί πως οποιαδήποτε εγγύηση από την κυβέρνηση θα καλύπτει τον κίνδυνο των απωλειών και θα ελαχιστοποιεί την έκθεση των φορολογουμένων.”

Τέλος, ο Geithner απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενη επιστροφή των Fannie Mae και Freddie Mac στο ρόλο που κατείχαν , με τον οποίο έπαιρναν μερίδια αγοράς από τους ιδιώτες ανταγωνιστές τους απολαμβάνοντας την κρατική στήριξη.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1030737

No comments: