1.3.12

Οι παρατάσεις οδηγούν εκτός στόχου τα έσοδα στο α' εξάμηνο

Εκτός στόχου οδηγούν έως τον Ιούνιο τα έσοδα του δημοσίου οι παρατάσεις των φορολογικών δηλώσεων, ενώ σφίγγουν τη "θηλιά" στο λαιμό των φορολογουμένων, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης εφάπαξ ή το πολύ σε δυο δόσεις.
Ειδικότερα η παράταση όλων των προθεσμιών που δόθηκε χθες, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου ("Ν" φ. 29.2.2012, σελ.1), επιτείνει το εισπρακτικό αδιέξοδο του πρώτου εξαμήνου, καθώς έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην είσπραξη περισσοτέρων από 2,6 δισ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος, αλλά και τουλάχιστον 1,38 δισ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης.
Από την άλλη πλευρά το ότι οι παρατάσεις φέρνουν πρόσθετη επιβάρυνση σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, με την καταβολή των φόρων σε μια ή το πολύ σε δυο δόσεις, προκύπτει από το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από την πλειοψηφία των υπόχρεων, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις κ.λπ. εκπνέει στις 15 Ιουνίου.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει και ότι οι περισσότερες δηλώσεις θα εκκαθαριστούν μετά τον Αύγουστο, οπότε οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν από την Εφορία χρεωστικό σημείωμα με ημερομηνία εκκαθάρισης Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου θα πρέπει να το εξοφλήσουν σε δυο δόσεις, ενώ όσοι λάβουν εκκαθαριστικό με ημερομηνία επεξεργασίας από Οκτώβριο και μετά θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο του ποσού σε μια δόση.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2144028

_______________________________________

όσα πάρει κέρδος θα είναι...
απλά βρίσκουν δικαιολογία για το φετινό εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών πριν καν ξεκινήσουν να ρηπορτάρουν
δεν τίθεται καν θέμα για το εάν θα πιαστούν οι στόχοι του 2012, εδώ πάμε για 10%+ κάτω από πέρυσι, ήτοι έσοδα €45δισ
από την άλλη, θα χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα των χάλια δημοσιονομικών προκειμένου να παρθούν τα επόμενα μέτρα και ειδικά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - ο σχεδιασμός δείχνει ότι μπορεί να έρθει και προς το Πάσχα, με τις εκλογές να έχουν ήδη πάει Μάϊο, μπορεί και Ιούνιο

No comments: