8.3.12

Αισιοδοξία Σόιμπλε-Μόντι για την ανάκαμψη της Ευρώπης

Αισιόδοξοι για την υπέρβαση της κρίσης στην Ευρώπη εμφανίστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση (...) η Ευρώπη βρίσκεται στον καλό δρόμο, ύστερα από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συνάντησε», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, μετά από συνομιλίες με τον κ. Μόντι, που κατέχει και το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών.
Ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε σημαντική για την προετοιμασία μελλοντικών αποφάσεων τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό και επισήμανε ότι «η Ευρώπη δομείται, τώρα, με τρόπο που πριν δύο, μόλις, χρόνια θα φαινόταν απίστευτος».
Από την πλευρά του ο κ. Μόντι συμφώνησε με τον Σόιμπλε ότι η Ε.Ε. βρίσκεται «σε νέα φάση», και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεράσει την κρίση, αλλά και ότι «θα αναπτυχθεί περισσότερο». «Διαβουλευθήκαμε για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), γενικά για τις διαδικασίες με στόχο την προστασία (από τις χρηματαγορές), για το πώς, όλες μαζί, οι ευρωπαϊκές οικονομίες μπορούν να ξαναβρεθούν στον δρόμο της ανάπτυξης», πρόσθεσε.
Δήλωσε ακόμη ότι ενημέρωσε τον κ. Σόιμπλε για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του, στους τομείς της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του «ανοίγματος» επαγγελμάτων, της αγοράς εργασίας, της ανταγωνιστικότητας.
Ο Μόντι, που χαρακτηρίζεται «γερμανόφιλος« από πολλά ΜΜΕ, επανέλαβε ότι «οι σχέσεις με την κυβέρνηση του Βερολίνου και την Μέρκελ, ειδικά, είναι μια βασική παράμετρος» στο δικό του σύστημα διακυβέρνησης.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2147358

No comments: