4.3.12

Ισπανία: Διαδηλώσεις κατά των τραπεζών

Στους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας κατέβηκαν χιλιάδες Ισπανοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «παραβιάσεις» των τραπεζών.
Σύμφωνα με την Ένωση για την Προστασία των Καταθετών Τραπεζών και Ταμιευτηρίων (Adicae), πάνω από 30.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις πορείες που διοργανώθηκαν στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Σαραγόσα, τη Σεβίλη και άλλες ισπανικές πόλεις.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «ψηλά τα χέρια, ληστεία!» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ισπανίας και άλλων τραπεζών στη Μαδρίτη. Το ίδιο σύνθημα ακουγόταν και στη Βαρκελώνη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, πήραν μέρος στις διαδηλώσεις για να καταγγείλουν τα «τοξικά προϊόντα», στα οποία τους συμβούλευσαν να επενδύσουν και εξαιτίας της κρίσης έχασαν τις οικονομίες τους.
Η Adicae καταγγέλλει τις «σοβαρές παραβιάσεις των τραπεζών», οι οποίες, όπως υποστηρίζει, μπόρεσαν να διαπραχθούν «χάρη σε μία πολιτική υπερπροστασίας του χρηματοοικονομικού τομέα» και ζητά τη μείωση των κατώτατων επιτοκίων που προβλέπονται για πολλά δάνεια και που αναγκάζουν τους δανειολήπτες να πληρώνουν τόκους μεγαλύτερους από αυτούς της σημερινής αγοράς.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2145533

No comments: