13.3.12

ΔΟΨ: Φέρτε πίσω τις καταθέσεις!

Η χώρα υπέστη εξευτελισμούς και πέραν των άλλων αντιμετώπισε τη δυσπιστία και τη χλεύη δανειστών και εταίρων.


Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επίσης πλήρωσε και πληρώνει φόρους, απώλεσε δουλειές, εισοδήματα και συνεχίζει να απειλείται από την ύφεση.

Οι περισσότεροι των Ελλήνων πολιτών αντιμετωπίζουν διαρκώς τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και σχεδόν αγόγγυστα υπομένουν, προσδοκώντας ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και η ελληνική οικονομία θα ξανάβρει τον δρόμο της ανάπτυξης.

Ωστόσο, υπάρχει και σημαντική μερίδα του πληθυσμού που πρώτα απ' όλα φρόντισε να διασώσει τον αποθησαυριθέντα, τα προηγούμενα χρόνια, πλούτο, μεταφέροντας κυρίως τις καταθέσεις και ρευστά διαθέσιμα στο εξωτερικό.

Περίπου 70 δισ. ευρώ διέρρευσαν στο εξωτερικό τα τελευταία δυό χρόνια. Αυτά τα χρήματα έλειψαν πραγματικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Εξαιτίας αυτής της διαρροής κυρίως συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται η ελληνική οικονομία.

Τώρα που τα οικονομικά πράγματα της χώρας βαίνουν προς σταθεροποίηση και η απειλή της πτώχευσης απομακρύνθηκε, οι έχοντες και κατέχοντες δεν έχουν λόγο να κρατούν τον πλούτο που απέκτησαν εντός της χώρας, εκτός αυτής.

Ας επαναφέρουν τις καταθέσεις τους στις ελληνικές Τράπεζες. Εχουν υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στη χώρα, αλλά και απέναντι στον δοκιμαζόμενο διπλανό τους. 
 
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=448216&h1=true
 
________________________________________
 
μπορεί το μήνυμα να απευθείνεται σε όσους θεωρούνται 'έχοντες" 
όμως όσοι διαβάσουν μόνο το τίτλο, θα λένε ότι το γράφει για όλους
 
εκτός εάν υπονοεί ότι τα χρήματα που έφυγαν προς το εξωτερικό αποκτήθηκαν παρανόμως, 
σε ποιον ανήκουν; 
στις τράπεζες;
 
 
 

No comments: