7.3.12

Διευρύνεται το προβάδισμα του Ολάντ έναντι του Σαρκοζί - Σαρκοζί: Υπάρχουν πολλοί ξένοι στη Γαλλία

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Φρανσουά Ολάντ έχει διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του αντιπάλου του, του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, επτά εβδομάδες πριν τις εκλογές, όμως οι περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν ότι μέχρι τώρα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων έχει υπάρξει απογοητευτική, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία CSA δείχνει ότι ο Ολάντ κερδίζει το 30% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο Σαρκοζί έχει κερδίσει μία μονάδα και φτάνει στο 28%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2146938

Υπάρχουν «πολλοί ξένοι» στη Γαλλία, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει να λειτουργήσει καλά το σύστημα ενσωμάτωσης, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.
Υποσχέθηκε ότι εάν επανεκλεγεί θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα κάθε χρόνο.
«Το σύστημα ενσωμάτωσης που διαθέτουμε λειτουργεί όλο και πιο άσχημα, διότι έχουμε πολλούς ξένους στο έδαφός μας και δεν είμαστε πλέον σε θέση να τους βρίσκουμε στέγη, θέση εργασίας, σχολείο», ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
«Την επόμενη πενταετία, θεωρώ ότι για να ανακτήσουμε καλές συνθήκες ενσωμάτωσης, πρέπει να μειώσουμε στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που υποδεχόμαστε, δηλαδή να φθάσουμε από τους 180.000 [στους] περίπου 100.000», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ανέφερε επίσης ότι θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα αλληλεγγύης και άλλα κοινωνικά ωφελήματα εκείνοι οι μετανάστες οι οποίοι ζουν στη Γαλλία ήδη 10 χρόνια και έχουν εργαστεί στη χώρα τα 5 από αυτά. Σήμερα, οι ξένοι που ζουν στη Γαλλία απολαμβάνουν των ίδιων κοινωνικών δικαιωμάτων με τους Γάλλους πολίτες.
«Όσον αφορά την ιατρική κάλυψη για όλους (Couverture medicale universelle, CMU) και την κρατική ιατρική βοήθεια (aide me dicale d'Etat, AME ), που προσφέρεται στους μετανάστες χωρίς έγγραφα, η παράδοση στη Γαλλία είναι να παρέχουμε φροντίδα ανεξαρτήτως εθνικότητας», σημείωσε ο Σαρκοζί.
Ο Γάλλος πρόεδρος -ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κινδυνεύει να υποστεί βαριά ήττα στις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου και της 6ης Μαΐου από τον υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ- επανέρχεται τις τελευταίες ημέρες στις θεματικές της μετανάστευσης και της ασφάλειας, οι οποίες είχαν συμβάλει στη θριαμβευτική νίκη του το 2007.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2146956

No comments: