7.3.12

Ομπάμα: Τελικά ο δικτάτορας 'Ασαντ θα πέσει

Η αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ από την εξουσία είναι απλώς θέμα χρόνου, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας όμως πως είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν μονομερή δράση για την επίλυση της συριακής κρίσης.
«Τελικά ο δικτάτορας θα πέσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι δεν το θέμα δεν είναι εάν, αλλά πότε θα αναγκαστεί ο 'Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.
Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε κατά της πρότασης του Αμερικανού γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος χθες Δευτέρα κάλεσε τις ΗΠΑ να εξαπολύσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του 'Ασαντ. Ο ΜακΚέιν, που ήταν αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρότεινε οι ΗΠΑ να ηγηθούν μίας διεθνούς προσπάθειας να προστατευθούν οι συριακές πόλεις.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει δεσμευμένος στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας, επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να απομονώσει τον 'Ασαντ, να του στερήσει πηγές εσόδων και να ενθαρρύνει την ενότητα μεταξύ των αντιπάλων του.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2146915

_______________________________________________

δείχνει πολύ λογικό να ξεκαθαρίσει η Συρία πριν έρθει η σειρά του Ιράν
 

No comments: