14.3.12

Κίνα: Πολιτικές μεταρρυθμίσεις προτείνει ο Πρωθυπουργός

Την ανάγκη υλοποίησης πολιτικών μεταρρυθμίσεων στην κορυφή του κράτους και στη διοίκηση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, υπογράμμισε σήμερα ο πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο.
«Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ταυτόχρονα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μας στον οικονομικό και τον πολιτικό τομέα, κυρίως στη μεταρρύθμιση του συστήματός διοίκησης του κόμματός μας και της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κινεζικής κυβέρνησης. Είναι «επιτακτικό καθήκον», επέμεινε.
Όπως επισήμανε, αν δεν δρομολογηθούν πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσει, μια «ιστορική τραγωδία όπως η Πολιτιστική Επανάσταση μπορεί να αναπαραχθεί» στην Κίνα. «Η επίδραση των λαθών και του φεουδαλισμού της Πολιτιστικής Επανάστασης δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως», ανέφερε.
«Αν η πολιτική μεταρρύθμιση δεν πετύχει, η οικονομική μεταρρύθμιση δεν θα μπορεί να καρποφορήσει και νέα προβλήματα που θα εμφανιστούν στην κοινωνία δεν θα μπορούν να επιλυθούν ριζικά», προειδοποίησε ο Γουέν Τζιαμπάο στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2150263

No comments: