6.3.12

"Υπό αναθεώρηση ο τρόπος υπολογισμού του Libor"

Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο που διαμορφώνεται το επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού Libor εξετάζουν οι βρετανικές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ευρεία έρευνα που διεξάγεται σε Βρετανία, Ευρωζώνη, ΗΠΑ και Ασία ως προς τις κατηγορίες χειραγώγησης των επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς από συγκεκριμένες μεγάλες τράπεζες. Δεκάδες στελέχη που σχετίζονται με το συγκεκριμένο σκάνδαλο έχουν απολυθεί από αρκετές τράπεζες, αν και ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ένωσης Βρετανικών Τραπεζών και στελέχη της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών – το εποπτικό όργανο του βρετανικού χρηματοοικονομικού κλάδου της Βρετανίας- με βασικό θέμα στην ατζέντα την αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο υπολογίζεται καθημερινά το Libor. Επισημαίνεται ότι το Libor είναι το βασικό επιτόκιο για τον υπολογισμό μίας αγοράς 350 τρισ. δολ. χρηματοοικονομικών εργαλείων ανά τον κόσμο.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/683404/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: