25.3.12

Ανησυχία Monti για την ισπανική οικονομία

Την ανησυχία του για την πορεία των δημοσιονομικών της Ισπανίας εξέφρασε ο ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti, δηλώνοντας πως δεν θέλει πολύ να αναζωπυρωθεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης και ο κίνδυνος μετάδοσής της στην Ιταλία.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Λίμνη Κόμο, με θέμα τις νέες εργασιακές μεταρρυθμίσεις της ιταλικής κυβέρνησης, ο κ. Monti επαίνεσαι τις προσπάθειες της Ισπανίας για μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας της, ωστόσο δήλωσε πως δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα σε ότι αφορά τον έλεγχο του προϋπολογισμού.

«(Η Ισπανία) σαφώς έχει κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας όμως δεν έδωσε την ίδια σημασία στα δημοσιονομικά», δήλωσε ο κ. Monti.

«Αυτό μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία διότι οι αποδόσεις (των ισπανικών ομολόγων) αυξάνονται και δεν θα χρειαστεί πολύ για να ξαναδημιουργηθούν τάσεις που θα μπορούσαν να έρθουν και σε μας μέσω της μετάδοσης της κρίσης», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, οποιαδήποτε νέα αναζωπύρωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης θα μπορούσε να ακυρώσει την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ιταλία και «να πας πάει μήνες πίσω».

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/687727/ArticleNewsWorld.aspx
 

No comments: