8.3.12

PSI: Παρασκευή πρωί οι ανακοινώσεις, αργότερα τηλεδιάσκεψη Eurogroup

Την Παρασκευή το πρωί θα δημοσιεύσει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων όπως δήλωσε συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν σε τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για το πακέτο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί αρχές Μαρτίου, με την προϋπόθεση ότι θα στεφθεί με επιτυχία το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου από το Παρίσι, οι οργανισμοί που συμμετέχουν στην επιτροπή για την ανταλλαγή ομολόγων έχουν σηματοδοτήσει στη μεγάλη τους πλειοψηφία την παραίτησή τους από τις διεκδικήσεις απέναντι στην Αθήνα.

Χθες ο ευρωπαίος επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν είπε στην στη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα κυλήσει χωρίς εμπόδια καθώς η διαδικασία είναι ενδιαφέρουσα για τον ιδιωτικό τομέα.

http://www.skai.gr/news/finance/article/196892/psi-paraskeui-proi-oi-anakoinoseis-argotera-tilediaskepsi-tou-giourogroup-/

No comments: