5.3.12

Reuters: Οι γερμανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο PSI


Οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες θα αποδεχθούν τη συμφωνία για το PSI που διαπραγματεύτηκε το IIF με την Ελλάδα και βάσει της οποίας τα πιστωτικά ιδρύματα θα υποστούν πάνω από 50% απομείωση της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο, η FMS Wertmanagement, που αποτελεί τον μεγαλύτερη πιστωτή με έκθεση ονομαστικής αξίας που ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ, θα αποδεχθεί το deal.

Η FMS, η bad bank που δημιουργήθηκε για να απορροφήσει τα τοξικά assets της πρώην τράπεζας Hypo Real Estate, πρόκειται να αποφασίσει επισήμως για τη συμμετοχή της στο ελληνικό PSI εντός της εβδομάδας, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται ότι η Commerzbank, η οποία είχε επενδύσει αρχικά περίπου 3 δισ. ευρώ σε κρατικούς τίτλους του ελληνικού δημοσίου αλλά έχει ήδη μειώσει την έκθεσή της στα 800 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί το κούρεμα.

Παράλληλα, η Deutsche Bank, η οποία είχε αρχική έκθεση 1,6 δισ. ευρώ σε ελληνικό χρέος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα συμμετάσχει στο PSI. Σημειώνεται ότι, στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» έλαβε μέρος και ο CEO της τράπεζας Josef Ackermann, ως πρόεδρος του IIF.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το IIF είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον, πηγές κοντά σε άλλα γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα με έκθεση πάνω από 1 δισ. ευρώ – όπως η DZ Bank και η Erste Abwicklungsanstalt – επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι ασφαλιστικές Allianz, Munich Re, καθώς και η κρατική τράπεζα LBBW αναμένεται να ανακοινώσουν εντός των ημερών την τελική τους απόφαση αν και, σύμφωνα με το Reuters, πιθανότατα θα αποδεχθούν το deal.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1430311

No comments: