5.3.12

Τους δημοσιογράφους του Spiegel συναντά ο Φρ. Ολάντ

Τους δημοσιογράφους του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel πρόκειται να συναντήσει αύριο ο υποψήφιος των γάλλων σοσιαλιστών για την προεδρία, Φρανσουά Ολάντ, στα γραφεία στην εκλογικής του εκστρατείας στο Παρίσι, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε εξαιτίας δημοσιεύματος του περιοδικού για «Μέτωπο αντι-Ολάντ».

Τους δημοσιογράφους του Spiegel συναντά ο Φρ. Ολάντ
Το ραντεβού δόθηκε σε συνέχεια του θορύβου που έχει δημιουργηθεί ύστερα από το δημοσίευμα του Spiegel, ότι με πρωτοβουλία της Άγκελα Μέρκελ, έχει δημιουργηθεί ένα «Μέτωπο αντι-Ολάντ» από 4 ευρωπαίους ηγέτες.
Σύμφωνα με το περιοδικό, μέσω «προφορικής συμφωνίας» η γερμανίδα καγκελάριος, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ αποφάσισαν να μη συναντήσουν τον Φρανσουά Ολάντ πριν από τις εκλογές, εξ αιτίας της δηλωμένης πρόθεσής του να επαναδιαπραγματευθεί το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο, εφ' όσον εκλεγεί.
Στην ομάδα των τριών προσετέθη και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος πράγματι δεν συνάντησε τον σοσιαλιστή υποψήφιο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Λονδίνο.
Το Βερολίνο έσπευσε να διαψεύσει την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας ανάμεσα σε συντηρητικούς ευρωπαίους ηγέτες για να μην συναντήσουν τον σοσιαλιστή υποψήφιο, συμπληρώνοντας ότι «για την ώρα δεν προβλέπεται καμία συνάντηση ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ».
Πολιτικές αναταράξεις στο Παρίσι
Ο Πιέρ Μοσκοβιτσί, επικεφαλής της καμπάνιας του Φρανσουά Ολάντ, μιλάει για μια «πρωτοφανή, στην ιστορία της Ευρώπης, άσκηση πίεσης των συντηρητικών και το ερώτημα είναι τι έχει κάνει ο Νικολά Σαρκοζί ώστε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος συνασπισμός».
Η Ναταλί Κοσιουσκό Μοριζέ, προεκλογική εκπρόσωπος του Νικολά Σαρκοζί μιλάει για «έλλειψη φερεγγυότητας» του Φρανσουά Ολάντ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χαρακτήρισε «γελοίο » το να «φαντάζεται ο Ολάντ ότι υπάρχει συνωμοσία των Ευρωπαίων εις βάρος του».
Ο Φρανσουά Ολάντ συνεχίζει να εκπλήσσει τους Γάλλους με τη «φλεγματική» στάση που έχει υιοθετήσει, αποφεύγοντας κάθε εμπλοκή στις κατά μέτωπο επιθέσεις που υφίσταται από την αρχή της προεκλογικής αυτής εκστρατείας, που γίνεται όλο και σκληρότερη καθώς πλησιάζουμε την 22α Απριλίου.
Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, ο σοσιαλιστής υποψήφιος δήλωσε χθες το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι France 3 :
«Δεν μ' εντυπωσιάζει αυτή η πληροφορία. Ανήκει στο γαλλικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Δεν θα πρέπει, οι ευρωπαίοι ηγέτες τους οποίους άλλωστε σέβομαι, να επηρεάσουν την απόφαση του γαλλικού λαού».
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ταξίδι του στην Πολωνία την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, όπου πρόκειται να συναντήσει τον πολωνό πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο Παρίσι όλους τους σοσιαλιστές ευρωπαίους ηγέτες στις 17 Μαρτίου.
Η «φλεγματική» στάση του Φρανσουά Ολάντ τελικά φαίνεται να κερδίζει την προτίμηση των Γάλλων αφού παραμένει στην πρώτη θέση σε όλες τις σφυγμομετρήσεις, ενώ τελευταία φαίνεται να μεγαλώνει και πάλι η διαφορά με τον Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο.
Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση LH-Yahoo για λογαριασμό της εφημερίδας Le Parisien που δημοσιεύθηκε χθες, ο Νικολά Σαρκοζί υποχωρεί και πάλι κατά 3 μονάδες κατεβαίνοντας στο 23% των προτιμήσεων, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ φθάνει το 30,5%.
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο σοσιαλιστής υποψήφιος φέρεται να προηγείται με πάνω από 10 μονάδες διαφορά του Νικολά Σαρκοζί.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63625748

No comments: