21.1.13

Κύπρος: "Οχι" από τη Ρωσία σε νέο δάνειο

Η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο, μεταδίδει το Stockwatch.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Igor Shuvalov σε συνέντευξη του στις 18 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το τρένο από τη Kaluga για τη Μόσχα, είπε ότι η Ρωσία χρειάζεται «πιο εύκολο χρήμα για την ενίσχυση του εταιρικού δανεισμού αναφέροντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να παρέχει οικονομική βοήθεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς να κοιτάξει πρώτα τις δικές της ανάγκες.
«Πρέπει να είμαστε πολύ λιτοί αυτή τη στιγμή, πολύ συντηρητικοί, σημείωσε ο ρώσος αξιωματούχος όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει το δάνειο € 2,5 δισ. που δόθηκε στην Κύπρο το 2011.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει πιέσεις από άλλους πιστωτές της Κύπρου να συμμετέχει σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης, περιλαμβανομένης της δυνατότητας να διαγράψει μέρος του δανείου, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag στις 19 Ιανουαρίου. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία πρέπει να συμμετέχει σε ένα σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ.

«Δεν θα ήθελα να δώσουμε οποιαδήποτε χρήματα στην Κύπρο», ανέφερε ο ρώσος αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα της Κύπρου για ένα νέο δάνειο.

«Έχουμε τόσους πολλούς φίλους και συνεργάτες που θα ήθελαν να συνάψουν κάποια δάνεια από μας», είπε με νόημα. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/752737/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: