21.1.13

Φέκτερ: Η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση αργεί ακόμα - Ισπανός ΥΠΟΙΚ:Yπέρ αναδρομικής ανακεφαλαιοποίησης

Η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM δεν ανεμένεται να εφαρμοστεί γρήγορα, δήλωσε τη Δευτέρα, η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, κατά την άφιξη της στο Eurogroup.

"Δεν θα προχωρήσει τόσο γρήγορα. Πρώτον, πρέπει να ολοκληρωθεί η ενιαία εποπτεία, στη συνέχεια πρέπει να θεσπιστεί κοινός νόμος για την εξυγίανση των τραπεζών και τέλος πρέπει να βρεθεί και μια λύση για ένα μηχανισμό εγγύησης των καταθέσεων" ανέφερε η κ. Φέκτερ.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/752768/ArticleNewsWorld.aspx

Η Ισπανία υποστηρίζει τον αναδρομικό χαρακτήρα της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, γιατί είναι κάτι που συμπεριλήφθηκε πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομιών της Ισπανίας, Luis de Guindos, κατά την άφιξη του στο Eurogroup.

Όπως μεταδίδει το Reueters, ο κ. De Guindos τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι σημειώνεται πρόοδος στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

"Είχαμε μια σημαντική συμφωνία για τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό των τραπεζών στο τέλος του περασμένου έτους και φέτος πρέπει να προχωρήσουμε με τους άλλους πυλώνες της τραπεζικής ενοποίησης" πρόσθεσε. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/752781/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: