29.1.10

Ι. Παπαντωνίου: Σενάριο αναγκαστικής προσαρμογής

Το εφιαλτικό σενάριο της «αναγκαστικής προσαρμογής» της ελληνικής οικονομίας υπό την επίβλεψη διεθνών οργανισμών περιέγραψε χθες ο κ. Ι. Παπαντωνίου, μιλώντας σε εκδήλωση της «Δράσης» (του κόμματος που δημιούργησε ο κ. Στ. Μάνος ), με θέμα «Ελληνική οικονομία: Αργός θάνατος; Πρόγραμμα δράσης για την έξοδο από την κρίση».
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη είπε, μεταξύ των άλλων, ότι η Ελλάδα «συγκεντρώνει ορισμένα χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδιαίτερα προβληματική οικονομία, τον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης, συνδυάζοντας πολύ υψηλό έλλειμμα και χρέος, αλλά και πολύ μεγάλη υστέρηση στους δείκτες ανταγωνιστικότητας» και μίλησε για ενδεχόμενη «παρέμβαση διεθνών οργανισμών για την αναγκαστική προσαρμογή της οικονομικής πολιτικής στα νέα δεδομένα» με την επισήμανση ότι «
». Κατόπιν αυτών, ο κ. Παπαντωνίου προχώρησε σε προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, θέτοντας τις εξής προτεραιότητες: Δημοσιονομική εξυγίανση μέσω της μείωσης ελλειμμάτων κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως μέσω της αύξησης εσόδων, χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής με επιτάχυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση αγορών και κλειστών επαγγελμάτων και, τέλος, συγκρότηση σύγχρονου κοινωνικού κράτους.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=312282&ct=32&dt=29/01/2010

No comments: