5.2.10

Νέος υπέρμαχος του ευρωομολόγου

Εκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιδείξει χωρίς άλλη καθυστέρηση «πραγματική αλληλεγγύη» προς την Ελλάδα, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν. Ο Δανός πρόεδρος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών συνέδεσε την κερδοσκοπική επίθεση εναντίον της Ελλάδας με γενικότερη προσπάθεια υπονόμευσης του ευρώ, ενώ ζήτησε εκ νέου την έκδοση ευρωομολόγων και αυστηρή επιτήρηση των αγορών.

«Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι μεγαλύτερες χώρες της Ε. Ε. πρέπει να επιδείξουν πραγματική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Απαιτούμε γρήγορη και υπεύθυνη αντίδραση για την υποστήριξη της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν δυσκολίες», τονίζει ο κ. Ράσμουσεν. «Ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε πραγματικά ηγετικές ικανότητες και υπευθυνότητα. Είναι η πρώτη δοκιμασία για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορούμε και δεν θα εγκαταλείψουμε στην τύχη του τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και τον ελληνικό λαό. Η Ε. Ε. πρέπει να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να βγουν από την κρίση».

«Πρώτο δείγμα αλληλεγγύης πρέπει να είναι η καταδίκη των χωρίς προηγούμενο κερδοσκοπικών επιθέσεων κατά της Ελλάδας και της σταθερότητας του ευρώ. Οι ίδιοι κερδοσκόποι είναι αυτοί που παρέσυραν τον κόσμο στην οικονομική κρίση και τώρα προσπαθούν να βγάλουν κέρδος από τα ερείπια που οι ίδιοι προκάλεσαν. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν προκλήθηκε ούτε από τον ελληνικό λαό ούτε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Λάθη του παρελθόντος και η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση είναι αυτά που έπληξαν κυρίως την Ελλάδα».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_05/02/2010_389559

_______________

Σα ψύχραιμος - ως βόρειος - φαίνεται αυτός ο Δανός.

No comments: