24.7.10

ΕΤΕ: Διάθεση 10ετούς ομολόγου 450 εκατ. ευρώ

Τη διάθεση, με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω του δικτύου καταστημάτων της στην Ελλάδα, ομολογιακού τίτλου μειωμένης εξασφάλισης διαβάθμισης (Lower Tier II) ύψους 450 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα της Ελλάδος.

Όπως τονίζει η τράπεζα, με την έκδοση αυτή ενισχύονται τα Εποπτικά Ίδια Κεφάλαιά της με 450 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα ο δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I ratio) ενισχύεται κατά 34 μονάδες βάσης και ο δείκτης Συνολικών Ιδίων Κεφαλαίων (Total Capital ratio) ενισχύεται κατά 66 μονάδες βάσης.

Ο εν λόγω ομολογιακός τίτλος θα εκδοθεί την 3 Αυγούστου 2010 από τη θυγατρική NBG Finance Plc, που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, με εγγύηση της ΕΤΕ και θα εισαχθεί για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Ο ομολογιακός τίτλος θα έχει διάρκεια 10 έτη, με δικαίωμα πρόωρης εξαγοράς από τον εκδότη με τη συμπλήρωση 5ετίας και σε κάθε επόμενη ημερομηνία καταβολής τόκων το δε ετήσιο επιτόκιο για τα πρώτα 5 έτη είναι σταθερό 7%. Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί το δικαίωμα πρόωρης εξαγοράς, το ετήσιο επιτόκιο για τη δεύτερη 5ετία αυξάνεται σε 9,5%.

Σύμφωνα με την ΕΤΕ, ενδεικτικό της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού προς την τράπεζα είναι ότι η έκδοση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα η διάθεσή της να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εργασίμων ημερών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1846581

No comments: