22.7.10

Bloomberg: Στοιχεία για την έκθεση σε κρατικά ομόλογα θα έχουν τα stress tests

Στοιχεία για τη συμμετοχή των τραπεζών σε κρατικά ομόλογα χωρών όπως οι Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, αναμένεται να περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα των stress tests.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται έγγραφο της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτικής αρχής που έχει στην κατοχή του, οι ευρωπαϊκές αρχές ζήτησαν από τις μεγαλύτερες τράπεζες της περιοχής να δημοσιεύσουν μια λίστα με την ακαθάριστη και καθαρή έκθεση κάθε πιστωτικού ιδρύματος σε κεντρικές και τοπικές κυβερνήσεις χωρών όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν την ισχύ των 91 τραπεζών, προκειμένου να αποφασίσουν εάν μπορούν να επιβιώσουν στο ενδεχόμενο ζημιών τόσο από μια πιθανή ύφεση όσο και από τη μείωση της αξίας των συμμετοχών τους σε κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τους λογιστικούς κανόνες, οι τράπεζες θα πρέπει να προσαρμόσουν την αξία των κρατικών ομολόγων που κατέχουν σύμφωνα με τις αλλαγές στις τιμές της αγοράς, όπως εκτιμά ο Konrad Becker, χρηματοοικονομικός αναλυτής της Merck Finck.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1015728

No comments: