29.7.10

Επιβράδυνση ή σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ δείχνει η τελευταία έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες (Beige Book) αν και η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με μετριοπαθή ρυθμό.

Στην τελευταία της έκθεση η Fed σημειώνει ότι οι οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να βελτιώνονται στις περισσότερες από τις 12 περιφέρειες της, αν και σημειώνεται μέτρια πρόοδος, με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν μικρή άνοδο και τις συνθήκες στη στεγαστική αγορά και τις κατασκευές να παραμένουν αδύναμες.

Η Fed επισημαίνει ότι η συνολική δραστηριότητα στις περιφέρειες του Κλίβελαντ και Κάνσας παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, ενώ το Σικάγο και η Ατλάντα ανακοίνωσαν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

"Η μεταποιητική δραστηριότητα συνέχισε να αναπτύσσεται στις περισσότερες περιφέρειες αν και αρκετές περιφέρειες ανακοίνωσαν επιβράδυνση ή σταθεροποίηση της δραστηριότητας το τελευταίο διάστημα", αναφέρει η Fed.

Οι πιστωτικές συνθήκες παραμένουν σφικτές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ορισμένες περιοχές ανέφεραν αδύναμα ή χαμηλότερα επίπεδα ζήτησης για δανεισμό.

Οι συνθήκες στις αγορές εργασίας βελτιώθηκαν οριακά στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ.

Η τελευταία έκθεση, που εκπονήθηκε από την Federal Reserve Bank of St. Louis εξετάζει τις οικονομικές συνθήκες στις 12 περιφέρειες της Fed με βάση πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν έως τα μέσα Ιουλίου.

Στην προηγούμενη έκθεση της που κάλυπτε τον Μάιο και τον Απρίλιο η Fed είχε ανακοινώσει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και στις 12 περιφέρειες.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1019951

No comments: