14.3.12

«Πράσινο» φως για καταβολή 39,4 δισ. ευρώ σε Ελλάδα

Η ζώνη του ευρώ ενέκρινε οριστικά το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και έδωσε το πράσινο φως για την καταβολή 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα αυτό, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. "Τα κράτη της ευρωζώνης ενέκριναν επισήμως το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα. (...) Εξουσιοδότησαν το ταμείο αρωγής τους (το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να αποδεσμεύσει το πρώτο τμήμα του προγράμματος, δηλαδή ένα συνολικό ποσό 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε πολλές δόσεις", αναφέρει ο κ. Γιούνκερ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

"Όλες οι διαδικασίες (έγκρισης) σε εθνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο οριστικοποιήθηκαν", συνεχίζει.
Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από μια σημερινή σύνοδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της νομισματικής ζώνης, οι οποίοι συνεδρίασαν στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας του ευρώ ή "Euro Working Group".

Αυτό το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης "θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ξαναγίνει βιώσιμη, κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων", υπογραμμίζει ο κ. Γιούνκερ στην ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για μια "μοναδική ευκαιρία που η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν τη δέσμευσή τους και να συνεχίσουν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων (...) στον τομέα του προϋπολογισμού, της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αρωγής".

http://www.express.gr/news/finance/576660oz_20120314576660.php3

No comments: