24.3.12

Eπιτυχία είναι να προχωρεις από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου

ΟΠΑΠ
Μικρότερα όλα τα μεγέθη του οργανισμού το 2011 επηρεασμένα λόγω της κρίσης. Αποτέλεσμα της μείωσης των μεγεθών είναι και το γεγονός ότι θα μοιράσει μικρότερο μέρισμα.
Π. Πετρόπουλος
Τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών περιμένει η αγορά
Πέρασε σε ζημίες 1,8 εκατ. ευρώ το 2011 από κέρδη του 2010 και μάλιστα στις περισσότερες δραστηριότητές του, δείγμα του μεγέθους της κρίσης στον κλάδο αυτοκινήτου. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
Ζημίες, ζημίες, ζημίες και μείωση και λειτουργικής κερδοφορίας για τις περισσότερες εισηγμένες στο Χ.Α., ενώ τα στοιχήματα έχουν μπει για τον τραπεζικό κλάδο. Πάντως προ μηνός, ο υπεύθυνος ανάλυσης της BETA AXEΠΕΥ καθ' ύλην αρμόδιος Μάνος Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι δεν θα παραξενευθεί εάν οι ζημίες φτάσουν στα 15 δισ. ευρώ.
ΕΤΕ
Μετά την αρχική αναρρίχηση πάνω από τα 2,5 ευρώ, η μετοχή υπέστη και αυτή τη διόρθωση στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Οι χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν ότι θα είναι η τραπεζική μετοχή που θα αντιδράσει πρώτη απ' ολόκληρο τον κλάδο.
Alpha Bank
Διορθωτικά κινήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μετοχή της Alpha Bank μετά και την αποκόμιση κερδών από το μίνι ράλι του «διαζυγίου» με την Eurobank.
ΟΠΑΠ
Μπαίνει πρώτος στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων (ιδιωτικοποιήσεων) και περιμένουμε προκήρυξη και δημοσίευση στον ξένο Τύπο μέχρι το τέλος του α' εξαμήνου.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Η τράπεζα οργανώνει αναπτυξιακό Fund που σε πρώτη φάση θα συγκεντρώσει 100 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Frigoglass
Αθόρυβα συνέχισε την ανοδική κίνηση προσεγγίζοντας τα 5 ευρώ. Κινείται πάντα εναλλακτικά με την Coca-Cola-ΕΕΕκ.
OΤΕ
Κατάφερε να διατηρηθεί (μέχρι και την Τετάρτη) πάνω από τα τεχνικά επίπεδα των 3 ευρώ. Οι μισθοί των εργαζομένων μπαίνουν και αυτοί στο «κρεβάτι του Προκρούστη» και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.
ΤΙΤΑΝ
Κράτησε τα επίπεδα των 14 ευρώ η μετοχή και μάλιστα τονώθηκε από αγορές βασικών μετόχων ενόψει αναμονής θετικών στοιχείων για την παραγωγή σε Αμερική και Αίγυπτο.
Motor Oil
Παραμένει μία από τις αγαπημένες των Ελλήνων χρηματιστών και θεσμικών αλλά και των ξένων χαρτοφυλακίων. Από τη στιγμή μάλιστα που μοιράζει και μέρισμα ενισχύει τη θέση της στις προτιμήσεις τους.
ΑΤΕ
Επέστρεψε η μετοχή κοντά στα ιστορικά χαμηλά της. Οι εξελίξεις και? ιδιαίτερα η τρόικα πιέζουν προς λύση του προβλήματος.
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
Αυξημένη μεταβλητότητα για τη μετοχή της Μυτιληναίος, ομίλου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει και το διεθνή ανταγωνισμό αλλά και το «ελληνικό» πρόβλημα.
ΠΛΑΙΣΙΟ
Παρουσίασε βελτίωση μεγεθών, ωστόσο μετοχικά δεν είδαμε σημαντική βελτίωση της μετοχής.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&pubid=112839479

No comments: