9.1.13

Μέρκελ: Όχι σε ειδικούς όρους για Κύπρο

ο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου δεν μπορεί να περιλαμβάνει ειδικούς όρους, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ακόμα πολύ δρόμο.

"Συμφωνούμε ότι είναι σημαντικό να μιλήσει η τρόικα με την Κύπρο και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικοί όροι για την Κύπρο, γιατί στην Ευρώπη έχουμε κοινούς κανόνες" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου.

"Απέχουμε πολύ από το τέλος των διαπραγματεύσεων" πρόσθεσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/750187/ArticleNewsWorld.aspx

Την ανάγκη εφαρμογής θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων στην Κύπρο επισήμανε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Κυπριακή Δημοκρατία.
«Είναι ανάγκη η Κύπρος να εφαρμόσει θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις, δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική εξυγίανση και αναδιάρθρωση του οικονομικού τομέα της», δήλωσε ο Ζάιμπερτ στην διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γιοχάνες Μπλανκενχάιμ, δήλωσε ότι στις 21 Ιανουαρίου το Eurogroup θα παραλάβει έκθεση της τρόικας σχετικώς με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, αλλά διευκρίνισε ότι είναι ακόμη ασαφές πότε θα ληφθούν αποφάσεις για την παροχή οικονομικής βοήθειας. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Der Handelsblatt, η απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτιο, μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Νωρίτερα η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ είχε τονίσει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ειδική μεταχείριση για την Κύπρο», ενώ είχε αναφέρει ότι οι συνομιλίες της Λευκωσίας με την τρόικα «απέχουν πολύ από την ολοκλήρωσή τους».
Σε συνέντευξή του στην σημερινή Bild, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του FDP Ράινερ Μπρούντερλε εκτιμά ότι για την ώρα δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο. «Αν διατηρηθεί η εντύπωση ότι ο Γερμανός φορολογούμενος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το μαύρο χρήμα στην Κύπρο, τότε η βοήθεια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», σημειώνει. Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη σήμερα και ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Suddeutsche Zeitung.

http://www.express.gr/news/finance/675643oz_20130109675643.php3

___________________________________________________

για όσους παραμυθιάζονται με τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο και άλλα ορυκτά της Ελλάδας
ναι, είναι από τους μοχλούς που μπορούν να βοηθήσουν αποφασιστικά τα επόμενα χρόνια
κοιτάχτε όμως τη Κύπρο
έχει βρεθεί στο σημείο που τα 500δισ του αερίου δεν υπάρχουν σήμερα... και η Κύπρος θέλει χρήματα σήμερα...
θα πάθει πολυ χειρότερα από την Ελλάδα...

όμως η Κύπρος έχει κάτι να ελπίζει στα επόμενα χρόνια
2δισ το χρόνο να έχει έσοδα (ΜΟΝΟ) από το αέριο της φτάνουν, είναι 2/17 του ΑΕΠ της

εμείς; εδώ, στην Ελλάδα; έχουμε κάτι ανάλογο;
 

No comments: