9.1.13

Έκλεισε το εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι

Στην αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού που διατηρεί στο Λουτράκι προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Pepsico – ΗΒΗ στο Λουτράκι.

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Εχει χάσει σημαντικά μερίδια αγοράς και συσσωρεύει ζημιές στην ελληνική αγορά. Αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας, προβαίνοντας σε σχετικές ανακοινώσεις χθες προς τους εργαζομένους της.

Η συγκεκριμένη κίνηση της πολυεθνικής εταιρείας, έρχεται λίγες ημέρες μετά το κάλεσμα του Έλληνα πρωθυπουργού προς τις πολυεθνικές. Σε εκείνη τη συνάντηση η οποία είχε γίνει προκειμένου ο κ. Σαμαράς να ρίξει γέφυρες προς τους ξένους επενδυτές, το παρών είχε δώσει μαζί με τους εκπροσώπους ακόμη 12 πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα και εκπρόσωπος από την Pepsico ΗΒΗ.

Πάντως η συγκεκριμένη εξέλιξη κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν για την περιοχή. Σημειώνεται ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων παρουσία του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Νικολάου, τους Αντιδημάρχους κ. Γιάννη Κακούρο και Θανάση Μουζάκη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργο Τσούμπα, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Βαρελλά, το Σωματείο Εργαζομένων της PEPSICO-ΗΒΗ και την διοίκηση του Εργοστασίου.


Σε εκείνη τη συνάντηση είχε συζητηθεί το προτεινόμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, οι μειωμένες πωλήσεις του εργοστασίου και άλλες εξελίξεις στο εργοστάσιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία τον περασμένο Νοέμβριο είχε προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για πάνω από 40 εργαζόμενούς της, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στη θέση τους 20 εργαζόμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν το εργοστάσιο. 

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/750246/Article.aspx

No comments: