23.10.09

Bernanke: Νέα έκκληση για ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής εποπτείας

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke κάλεσε σήμερα το αμερικανικό Κογκρέσο να εντείνει τις προσπάθειες για την αναμόρφωση της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας, ενώ την ίδια στιγμή -όπως σημείωσε- η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει την εφαρμογή σειράς μέτρων για την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού συστήματος.

"Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ανάγκη για επαναπροσανατολισμό της προσέγγισης μας σε ό,τι αφορά το εποπτικό πλαίσιο στη κατεύθυνση της ενίσχυσης των κανονισμών και του νομικού πλαισίου προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών", υπογράμμισε ο Bernanke. "Οι ρυθμιστικές αρχές μπορούν από την πλευρά τους να κάνουν πολλά, αλλά μία συνολική οικονομική μεταρρύθμιση απαιτεί την ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο", τόνισε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Ο Bernanke έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο που διοργάνωσε η κεντρική τράπεζα στη Βοστώνη.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τη μελλοντική νομισματική πολική της Fed, ωστόσο επισήμανε ότι "οι οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί σημαντικά".

http://www.capital.gr/News.asp?id=838977

No comments: