14.10.09

Τι αγοράζουν -τώρα- τα μεγάλα funds

Τα Αμοιβαία των Fidelity και Capital κτίζουν γρήγορα μεγάλες θέσεις σε τίτλους Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, η Deutsche Asset Management επιστρέφει ενώ Goldman Sachs, Morgan Stanley, Credit Suisse, BNP και Merrill Lynch αγοράζουν Blue Chips και Μid Caps για τα βιβλία τους ή για τους πελάτες τους.
Οι ξένοι επιστρέφουν, ταχύτατα, στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αφού έκτισαν θέσεις σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους το ενδιαφέρον τους διαχέεται από τις 15 Σεπτεμβρίου και έπειτα σε άλλους τίτλους Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.
Οι περισσότεροι, σύμφωνα με κορυφαίους Έλληνες χρηματιστές, επιστρέφουν στις «παλαιές τους αγάπες». Στις εταιρείες δηλαδή, τις μετοχές των οποίων είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους και πριν την κρίση, ξανακτίζοντας γρήγορα, τις θέσεις τους. Για αυτό και το τελευταίο διάστημα σε τίτλους, όπως αυτοί των ΔΕΗ, ΟΤΕ, Motor Oil, Coca Cola 3Ε, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Folli Follie, ΕΧΑΕ, Jumbo η συναλλακτική δραστηριότητα έχει αυξηθεί σημαντικά και η αποτίμησή τους έχει ενισχυθεί σημαντικά.
http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/550882/Article.aspx

No comments: