22.10.09

Fed: Σταθεροποίηση συνθηκών, αδύναμες οι καταναλωτικές δαπάνες

Σταθεροποίηση ή βελτίωση των συνθηκών στους περισσότερους τομείς της οικονομίας διαπιστώνει η Federal Reserve στην τελευταία της έκθεση για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες (beige book), ωστόσο οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν αδύναμες στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ.

Στην έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, η Federal Reserve αναφέρει ότι οι 12 περιφέρειες της αναφέρουν είτε σταθεροποίηση είτε μέτρια βελτίωση σε σχέση με τα αποδυναμωμένα επίπεδα που γνώρισαν το προηγούμενο διάστημα πολλοί τομείς της οικονομίας.

Αν και η στεγαστική αγορά φαίνεται να βελτιώνεται, η Fed επισημαίνει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν αδύναμες στις περισσότερες περιοχές, με τις πωλήσεις να υποχωρούν μετά την εκπνοή του κυβερνητικού προγράμματος απόσυρσης οχημάτων.

"Οι αναφορές για βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας σε γενικές γραμμές υπερτερούν των αναφορών για πτώση της δραστηριότητας, ωστόσο σχεδόν κάθε αναφορά για βελτίωση χαρακτηρίζεται μικρή ή διάσπαρτη", επισημαίνεται στην έκθεση.

Η έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το Σεπτέμβριο έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Στη προηγούμενη έκθεση της η Fed είχε αναφέρει ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να σταθεροποιείται αν και οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν αδύναμες.

Σε ότι αφορά την αγορά εργασίας, επισημαίνεται ότι "οι συνθήκες παραμένουν αδύναμες ή μικτές στις περισσότερες περιφέρειες αν και ορισμένα ενθαρρυντικά σημάδια έχουν αναφερθεί".

http://www.capital.gr/News.asp?id=837326



Παράλληλα στην έκθεση επισημαίνεται η σημαντική βελτίωση του παρουσίασε η αγορά ακινήτων καθώς και ο βιομηχανικός κλάδος, ενώ απογοητευτικά παραμένουν τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/552792/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: