21.10.09

Darling: Η “λιτότητα” δεν θα βοηθήσει το δανεισμό

Η Μ. Βρετανία δεν πρέπει να εισέλθει σε μια “χρονιά λιτότητας”, αλλά πρέπει να ενισχύσει τις επενδύσεις για να προωθήσει την ανάπτυξη και για να διευκολύνει την αποληρωμή του δανεισμού της, όπως ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Alistair Darling.


Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, στις προσεχείς εβδομάδες ο Darling θα παρουσιάσει την προκαταρκτική έκθεση του προϋπολογισμού, στην οποία θα αναφέρονται αναθεωρημένοι στόχοι δανεισμού και δαπανών.

“Όχι μόνο είναι η ανάπτυξη της οικονομίας η καλύτερη λύση για τη δημιουργία νέων θέσεων και για την αύξηση της ευημερίας, αλλά είναι επιπλέον, ο καλύτερος τρόπος να βρεθούν χρήματα για τις δανειακές υποχρεώσεις”, ανέφερε ο Darling σε ομιλία. “Η απόσυρση των μέτρων που θεσπίστηκαν για την στήριξη της οικονομίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη και να εγκαταλείψει τα άτομα που αντιμετωπίζουν την ανεργία”.

Το πώς και με τι ρυθμό η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη αύξηση του δανεισμού του δημόσιου τομέα πρόκειται να είναι το κεντρικό θέμα που θα διαχωρίσει τα πολιτικά κόμματα στις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2010.

http://www.capital.gr/News.asp?id=836997

No comments: