28.12.10

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξήσεις έως και 30% στην τιμή ρεύματος την επόμενη τριετία

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
«Από τον Ιανουάριο του 2011 τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ θα επιβαρύνουν από 2% έως 14% παραπάνω τους λογαριασμούς ρεύματος 5 εκατ. νοικοκυριών και ιδιαίτερα τα ασθενέστερα καθώς για τις μεγάλες καταναλώσεις προβλέπονται μειώσεις», αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πλήττει τα φτωχότερα στρώματα και μάλιστα σε περίοδο σημαντικότατης μείωσης των εισοδημάτων και αύξησης της ανεργίας.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία, προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης, περιλαμβάνονται εκατοντάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, για τα οποία επιβαρυντικά θα λειτουργήσει και η αναπροσαρμογή του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα από το 11% στο 13%.
Εκτιμά εξάλλου ότι θα υπάρξει και νέα δόση αυξήσεων καθώς, όπως αναφέρει, «σταδιακά μέσα στην επόμενη τριετία (2011-2013) και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μνημονίου, η τιμή του ρεύματος για τα περισσότερα νοικοκυριά εκτιμάται ότι αυξηθεί κατά 20%-30% στο πλαίσιο του εξορθολογισμού, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται ενδεχόμενες άλλες αυξήσεις σε πρόσθετα τέλη, όπως αυτά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, του τέλους ΕΡΤ κ.ά.».
Ζητεί τέλος διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, εξετάζει να προχωρήσει σε ανταλλαγές μονάδων παραγωγής με εταιρείες ενέργειας του εξωτερικού προκειμένου να αποφύγει την πώληση μονάδων ή την εκχώρηση διαθεσιμότητας ισχύος.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1914751

_______________________________________________

γνωστά είναι αυτά, αλλά ας μην τα ξεχνάμε

No comments: