30.12.10

Κίνα: Χαμηλότερη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Χαμηλότερη αύξηση για πρώτη φορά σε πέντε μήνες σημείωσε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, καθώς η κυβέρνηση σκλήρυνε τη νομισματική της πολιτική, θέτοντας όρους για την αποδοτικότητα της ενέργειας και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Ο PMI που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η HSBC Holdings Plc και η Markit Economics υποχώρησε στα 54,4 από 55,3 τον Νοέμβριο. Τα στοιχεία είναι εποχιακώς προσαρμοσμένα και ο δείκτης πάνω από το 50 καταδεικνύει ανάπτυξη.
Ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,4% στις 11:30 π.μ. τοπική ώρα. Το νόμισμα της χώρας, γιουάν, άγγιξε τα 6,6142 ανά δολάριο ΗΠΑ, τα υψηλότερα επίπεδα από το 1993.
Ο σημερινός ΡΜΙ ήταν ο χαμηλότερος σε τρεις μήνες έναντι μείωσης που σημείωσε τον Ιούλιο. Για το τέταρτο τρίμηνο ως σύνολο, ο δείκτης είχε τις καλύτερες επιδόσεις από το πρώτο τρίμηνο φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της HSBC.
Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 9,6% το τρίτο τρίμηνο από το προηγούμενο έτος. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 5,1% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα μέγιστα σε 28 μήνες και οι τιμές παραγωγού σημείωσαν αύξηση 6,1%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1915625

No comments: