31.12.10

Άνοδο σε Κίνα και αναδυόμενες "βλέπει" ο Mobius

Ανάκαμψη της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς "βλέπει" για το 2011 ο Mark Mobius, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές διεθνώς, με υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξεως των 40 δισ. δολ. Επισημαίνεται πως οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν τη χειρότερη πορεία από τις ανεπτυγμένες οικονομίες το 2010, καθώς η κυβέρνηση του Πεκίνου προχωρούσε σε μέτρα χαλιναγώγησης της οικονομίας και των πληθωριστικών πιέσεων.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η εκτίμηση του κ. Mobius είναι πως οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων στην Κίνα θα παραμείνουν σε ανεκτά επίπεδα, γεγονός που θα καθησυχάσει τους επενδυτές ως προς το ενδεχόμενο περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Το 2010 η Κίνα αύξησε έξι φορές τον λόγο τραπεζικών αποθεμάτων ρευστότητας, ενώ τους τελευταίους έξι μήνες αύξησε δύο φορές τα επιτόκιά της. Το αποτέλεσμα ήταν ο Shanghai Composite να καταγράψει για το 2010 υποχώρηση της τάξεως του 16%.
"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τον πληθωρισμό σε ένα λογικό επίπεδο για το 2011", δηλώνει ο κ. Mobius και συμπληρώνει: "Εάν η Κίνα μπορέσει να διατηρήσει τον πληθωρισμό κοντά στο 4% για το 2011, τότε η χρηματιστηριακή της αγορά θα κινηθεί ανοδικά".



http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/620357/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: