29.12.10

Αύξηση μετοχικού 950 εκατ. από την Groupon

Η Groupon, η διαδικτυακή εταιρεία παρουσίασης προσφορών η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς από την Google έναντι 6 δισ. δολ, προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 950 εκατ. δολ.. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για εταιρεία του κλάδου του Internet μετά την δημόσια εγγραφή της Google προ εξαετίας.
Επισημαίνεται πως η Groupon υπάρχει εδώ και μόλις δύο χρόνια. Το αντικείμενο της είναι η καθημερινή ενημέρωση των χρηστών της με ειδικές εκπτωτικές προσφορές που έχει συγκεντρώσει από εταιρείες λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Όπως αναφέρει το Reuters, τα έσοδά της κυμαίνονται από 500 εκατ. δολ. στα 2 δισ. δολ. Σύμφωνα με τους FT, τα ετήσια έσοδα της Groupon πλησιάζουν τα 2 δισ. δολ.
Στόχος της Groupon είναι να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να συνεχίσει την επεκτατική της πολιτική, που την έχει καταστήσει το πιο πολυσυζητημένο φαινόμενο για το 2010 ακόμη και για τον φρενήρη κόσμο του Internet.
Με την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την Google, η Groupon φαίνεται πως επιστρέφει λοιπόν στο αρχικό της σχέδιο και να αντλήσει κεφάλαια ώστε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της. Τον Απρίλιο συγκέντρωσε 135 εκατ. δολ. από έναν γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκε η Digital Sky Technologies, η ίδια ρωσική επενδυτική εταιρεία που στηρίζει και το Facebook.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/620148/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: