21.1.10

Σουηδία: Εξάμηνη επέκταση του προγράμματος κεφαλαιακής στήριξης των τραπεζών

Την επέκταση του προγράμματος κεφαλαιακής στήριξης των τραπεζών για την ενίσχυση των χορηγήσεων σε εταιρείες και νοικοκυριά αποφάσισε η κυβέρνηση της Σουηδίας όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το πρόγραμμα ύψους 50 δισ. κορωνών ($6,98 δισ.) θα επεκταθεί κατά 6 μήνες έως τις 17 Αυγούστου του 2010.

Το πρόγραμμα, το οποίο είχε υιοθετηθεί για την αποφυγή προβλημάτων ρευστότητας, είχε ήδη επεκταθεί για έξι μήνες τον περασμένο Αύγουστο.

“Οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν βελτιωθεί σημαντικά από το περασμένο έτος χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν για την εξασφάλιση της σταθερότητας,” δήλωσε ο υπουργός Χρηματοοικονομικών Αγορών Mats Odell.

“Διατηρώντας τα μέτρα στήριξης για επιπλέον χρόνο, μπορούμε να εξασφαλίσουμε πως οι σουηδικές εταιρείες και τα νοικοκυριά θα εξασφαλίσουν λογικούς όρους σε περίπτωση που η κατάσταση χειροτερεύσει ξανά,” τόνισε ο Σουηδός υπουργός.

http://www.capital.gr/News.asp?id=892529

2 comments:

Greek Rider said...

Νομίζω ότι η χρεοκοπία στην περίπτωση της Ελλάδος θα προκληθεί μόνο αν συνεχίσουν οι κερδοσκοπικές πιέσεις και μόνο από αυτές. Συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε η χρεοκοπία θα εξυπηρετούσε - εδώ που φτάσαμε - περισσότερο εμάς παρά τους δανειστές μας.

Η Ξαφά πάντως είπε ότι μπορεί σε δύο μήνες να μην βρούμε τα χρήματα που θα ζητήσουμε.

geokalp said...

νομίζω ότι το γνωρίζουν...
δηλαδή, ξέρουν τον κίνδυνο στον ΟΔΔΗΧ και γι'αυτό πάνε με το ..σταυρό στο χέρι (ΕΓΔ, συζητήσεις για ιδιωτική τοποθέτηση, ομόλογα σε γιεν-δολλάρια)
ειδικά το 2ο προφανώς το έχουν έτοιμο - standing by

το ζήτημα στη βου περίπτωση ειναι άλλο: που θα καταλήξει η ιδιωτική τοποθέτηση... στα ταμεία;
γιατί και ένα άλλο η γκολντμαν το πήρε και κατέληξε στην ..ΕΤΕ...

το όλο θέμα είναι κερδοσκοπίας...

υγ μιας και σχολιάζουμε στο ποστ της Σουηδίας, η απόφασή της δείχνει ότι η ΟΝΕ είναι τουλάχιστον ένα τρίμηνο πίσω