22.1.10

Σε ιστορικά υψηλά το spread του ελληνικού ομολόγου

Έως τις 313 μονάδες βάσης εκτινάχθηκε σήμερα το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τη σύσταση της Ευρωζώνης, όπως μετέδωσε το Reuters.

Στις 14:20 (ώρα Ελλάδος), διαμορφωνόταν στις 301,6 μονάδες βάσης.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ δήλωσε στο πρακτορείο ότι σχεδιάζεται η έκδοση κοινοπρακτικού ομολόγου, διάρκειας 5-10 ετών, με σκοπό την άντληση 3-5 δισ. ευρώ εντός του Ιανουαρίου.

Επίσης, στα «σκαριά» βρίσκεται άλλη μια έκδοση, η οποία πιθανόν να πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου.

«Θα πραγματοποιηθεί έκδοση κοινοπρακτικού ομολόγου στο άμεσο μέλλον. Θα ανέρχεται σε περίπου 3-5 δισ. ευρώ και θα είναι διάρκειας 5-10 ετών», ανέφερε ο κ. Σπύρος Παπανικολάου, διευκρινίζοντας πως ως «άμεσο μέλλον» εννοεί την περίοδο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

«Θα ακολουθήσει άλλη μια κοινοπρακτική έκδοση, πιθανότατα τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε.

Εντωμεταξύ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε στο πρακτορείο ότι «δεν υπάρχει εντολή για δανεισμό με ιδιωτική τοποθέτηση σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες», διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας αναμένεται φέτος στα 53,3 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση να έχει ξεκαθαρίσει ότι θα μελετήσει όλα τα μέσα και τις μεθόδους δανεισμού.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1768672

No comments: