9.11.11

Ναυαγεί η επιλογή Πετσάλνικου - Νέα σύσκεψη την Πέμπτη στις 10 το πρωί

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο ναυαγεί η λύση Πετσάλνικου ως πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης. Οι δύο αρχηγοί οδηγούνται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε λύση άλλου πολιτικού προσώπου από το χώρο του ΠαΣοΚ. Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα γίνει την Πέμπτη στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του κ. Κ. παπούλια. Αυτό ανακοινώθηκε ενώ συνεδρίαζαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι κκ Παπούλιας, Παπανδρέου και Σαμαράς.

Νέό επεισόδιο στο θρίλερ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την αποχώρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη πριν αρχίσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Ομως, λίγο αργότερα σημειώθηκε νέα εμπλοκή καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο στο οποίο είχε καταφθάσει για να συμμετάσχει μαζί με του Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ περίμενε δέκα λεπτά να αρχίσει η το Συμβούλιο και καθώς δεν εμφανίσθηκαν οι δύο άλλοι αρχηγοί αποχώρησε εκνευρισμένος. Είχε προηγηθεί συνομιλία με τον συνεργάτη του πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου. Ο κ. Γεωργίου κάτι ψιθύρισε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο οποίος κατόπιν αποχώρησε.

Εικάζεται ότι όσο ο κ. Καρατζαφέρης περίμενε τους δύο άλλους αρχηγούς αυτοί συζητούσαν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη και οδήγησε στην αποχώρησή του.

Αυτήν την ώρα, οι κκ. Παπανδρέου και Σαμαράς συζητούν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς είπε στον Πρωθυπουργό ότι δεν έχω πρόβλημα να υποστηρίξω είτε Πετσάλνικο είτε Παπαδήμο είτε οποιαδήποτυε άλλη λύση.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=429386

No comments: