24.11.11

Ολλανδία: Τα ευρωομολόγα θα επιδεινώσουν την κρίση

Τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν «μαγική λύση» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γέγκερ, για τον οποίο θα ήταν προτιμότερο να εφαρμοστεί μια πιο αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες της ευρωζώνης.
«Τα ευρωομόλογα δεν είναι η μαγική λύση για την παρούσα κρίση και θα μπορούσαν μάλιστα να την επιτείνουν. Μολονότι δεν αποκλείω μακροπρόθεσμα την έκδοση ευρωομολόγων, θα πρέπει το κάθε πράγμα να γίνεται στον καιρό του και αυτό σημαίνει να εφαρμόσουμε έναν αυστηρό έλεγχο και δημοσιονομική πειθαρχία» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολλανδός υπουργός.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2096784


«Παίζετε με τη φωτιά», προειδοποίησε το ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στην Μπούντεσταγκ αναφερόμενος στην απόρριψη της ιδέας των ευρωομολόγων από την Μέρκελ.

Γερμανία: Επικρίσεις της αντιπολίτευσης με αιχμή τα ευρωομόλογα

Κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, άσκησε σήμερα το ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με αιχμή το θέμα των ευρωομολόγων.
«Παίζετε με τη φωτιά», προειδοποίησε ο Γκάμπριελ μιλώντας στην Μπούντεσταγκ αναφερόμενος στην απόρριψη της ιδέας από την Μέρκελ.
Η καγκελάριος χαρακτήρισε «απρόσφορη» την έκδοση της Πράσινης Βίβλου για τα ευρωομόλογα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι η εμπιστοσύνη των αγορών μπορεί να ανακτηθεί με την αλλαγή των συνθηκών της Ε.Ε., ώστε να επιβληθεί περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία στα κράτη που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους ή προβαίνουν σε υπέρμετρες δαπάνες.

Επανέλαβε επίσης την πρόταση επιβολής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην Ε.Ε.. «Είναι απογοητευτικό το ότι για άλλη μια φορά φέτος δεν επιτύχαμε μια παγκόσμια συμφωνία», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συζητάμε εντατικά» την πρόταση.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2096864

___________________________________________

η άποψη των Ολλανδών θα περάσει, τουλάχιστον στις 9/12

No comments: