5.11.11

Διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας

Διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για τη σύνθεση νέας κυβέρνησης, ακόμα και για τον επικεφαλής της, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει, από αύριο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα επισκεφθεί για το λόγο αυτό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2085799

______________________________________

Communist leader Papariga seems to have read between lines.
Sees Papandreou trying to create gov't to serve for more than just few months.

______________________________________

H σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα περιλαμβάνει κάμποσους από όσους έχουν γραφεί από τον έγκριτο ΔΟΨ [η σύνθεση της νέας κυβέρνησης], ο οποίος ήταν και ο πρώτος που επιζητούσε την αποδοχή αδυναμίας της μονοκομματικής κυβέρνησης με το "δεν μπορείτε να κυβερνήσετε μόνοι σας"

τίποτε δε δείχνει να έχει αλλάξει, η μόνη ελπίδα αλλαγής δείχνει να είναι η εγκατάσταση της τροϊκας στην Ελλάδα, αυτή θα είναι η πραγματική αλλαγή

2 comments:

Κυριάκος said...

Παρεμπιπτόντως, διάβαζα μόλις το χθεσινό άρθρο του Παπαδημητρίου και γράφει αυτό:

"Ο συνεχής εκβιασμός ενός ολόκληρου πληθυσμού, δεν μπορούσε να μείνει ατιμώρητος. Η τακτική Παπανδρέου αποκάλυπτε συνεχώς εντονότερα τον εντελώς πραγματικό φόβο, που διαπερνά τους κυβερνώντες απέναντι στον λαό «τους». Φόβος πραγματικός όταν η μείωση του κρατικού ελλείμματος και η ανασύνταξη της οικονομίας έφθασαν να απειλούν τα συμφέροντα των δικών «τους». Οταν ήρθε η ώρα να περικοπεί το κράτος, που έστησαν και εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί, ο κ. Παπανδρέου κατέρρευσε. Οποιος αναλάβει να συνεχίσει το έργο της πρωθυπουργίας, θα πρέπει να συνεχίσει ακριβώς από εκείνο το σημείο: να περικόψει δραστικά το έλλειμμα."

Νομίζω πως έχει δίκιο. Ο ΓΑΠ έφτασε στο δημοψήφισμα και τελικά στη συγκυβέρνηση γιατί ήξερε πως δεν μπορούσε με αυτή την κυβέρνηση και αυτό το κόμμα να εφαρμόσει τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης, ίσως μάλιστα ούτε καν να την ψηφίσει. Όταν συζητούσαμε για την εφεδρεία και για τις πιθανές απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων σου είχα γράψει κάτι: Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει πριν απολύσει έναν δημόσιο υπάλληλο. Να τον ακούς τον Κυριάκο ;)

geokalp said...

αχ Κυριάκο, μη πατάς τη μπανανόφλουδα...

αυτό που έγραφες τότε και γράφεις και σήμερα είναι η προετοιμασία για την ..μεθεπόμενη ημέρα!

ας τη γράψω
ΠΑΣΟΚ: δεν απολυσαμε ΔΥ, δεν ξεπουλήσαμε τη δημόσια περιουσία, οι άλλοι το εκαναν
ΝΔ: μειώσαμε τους εξοντωτικούς φόρους, μειώσαμε το κράτος, οι άλλοι δεν το έκαναν